Avokado Bahçemiz Varsak, Antalya'da yer alır. İçerisinde 573 adet 20 yaş ve 30 yaş civarında avokado ağacı bulunur. Bunların çeşitleri Fuerte, Hass, Ettinger ve Bacon'dur.
Avokado bahçemizden resimler ektedir. Eğer günün birinde yolunuz Antalya'ya düşer ve de
'Ya bu yediğim güzel avokadolar nerede yetişiyor, acaba?'
diye merak ederseniz, önceden haber vermek koşulu ile yemyeşil bahçemize misafir olabilirsiniz
(email ile haber verebilirsiniz, info@avokadoagaci.com)
Bahçemizde yetişen avokado çeşitleri:
Fuerte: meyvesi armut şeklindedir, 174-400gr ağırlığındadır. Yeşil renkli dış kabuk derimsi yapıda olup kolay soyulur. Meyve eti %15-20 oranda yağ içerir. Ağacı yayvan gelişir, meyve ağaç üzerinde uzun süre kalabilir. Derim zamanı ekim ortası -nisan sonudur. 4-5 yılda meyve vermeye başlar, ağaçlar -2,8'C de soğuktan zarar görür.
Hass: meyvesi yumurta veya armut şekilli olup, 150-350gr ağırlığındadır. Meyve kabuğu siyaha yakın koyu renkli yüzeri pürtüklü ve kalın olduğu için kolayca soyulabilir. Meyve eti %18-20 oranda yağ içerir. Kalın kabuğu sayesinde taşıma esnasında en az hasar gören avokado çeşitidir. Ağacı yayvan gelişir ve meyve ağaç üzerinde uzun süre kalabilir. Derim zamanı aralık başı -haziran ayları başındadır. 2-3 yılda meyve vermeye başlar. Soğuğa ve sıcağa duyarlıdır. Ağaçlar -1 'C de soğuktan zarar görür.
Bacon: meyvesi yumurta şeklindedir, 170-350gr ağırlığındadır. Meyve kabuğu yeşil renkte pürüzsüz ve incedir. Bu yüzden diğerleri kadar kolay soyulamayabilir. Meyve eti %16-18 oranda yağ içerir. Ağacı dikine doğru büyür, meyvesi diğer çeşitlere göre ağacın üzerinde uzun süre kalamaz. Ağacın üst kısımlarında daha çok meyve tutar. Derim zamanı kasım-ocak ayları arasındadır. Ağaçlar, 3-5 yılda meyve vermeye başlar. Ağacı soğuğa en dayanıklı avokado çeşitidir, -4,4 'C de ağaç soğuktan zarar görmeye başlar.
Ettinger: Meyvesi armut şeklinde ağırlığı ise 225-340gr arasındadır. Kabuğu yeşil, yüzeyi pürüzsüz, kabuğu orta kalınlıktadır, nispeten kolay soyulur. %16-18 oranda yağ içerir. Ağacı dikine yetişir, hasat dönemi: ekim ortası - aralık sonudur. Soğuğa dayanıklı bir çeşittir.